Cardiologie

Cardiologia reprezintă specialitatea medicală ce se ocupă cu prevenţia, diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor aparatului cardio-vascular.

Pentru stabilirea unui diagnostic corect, consultul cardiologic este completat cu analize de laborator specifice, explorări funcţionale cardiace – electrocardiograma (ECG), test de efort, monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale (TA) şi explorări paraclinice specifice – radiografia cardio-pulmonară, ecografia cardiacă transtoracică şi transesofagiană, ecografia Doppler vasculară.

Afecţiuni ale inimii şi bolile cardio-vasculare

Bolile cardio-vasculare sunt periculoase şi presupun menajare şi îngrijire pentru tot restul vieţii. Din pacate, datorită unui stil de viaţă neglijent şi a stresului cotidian, se întâmplă să ignoraţi micile afecţiuni ale inimii. Acestea, netratate, vă înrăutăţesc starea sănătăţii, determinând boli cardio-vasculare care presupun intervenţii chirurgicale şi care, în cele mai multe cazuri, pot fi chiar mortale.

Bolile cardio-vasculare pot fi cauzate de acumularea de grăsimi în interiorul vaselor de sange, adică de creşterea nivelului colesterolului. În acest caz, pacienţii trebuie să-şi modifice întru-totul modul de viaţa, de la alimentaţia săracă în grăsimi până la renunţarea la fumat, la pierderea kilogramelor în plus, la practicarea de activităţi sportive şi mişcare cât mai multă.

In multe cazuri, bolile cardio-vasculare persupun interventii chirurgicale. Din fericire, progresele medicale se bucură de tehnicile de cardiologie intervenţională, o specialitate intre cardiologie şi chirurgia cardiacă. Cardiologia intervenţională rezolvă, prin metode specifice, numeroase afecţiuni ale inimii, avantajul fiind uşurinţa intervenţiilor care duce la o recuperarea mai rapidă a pacienţilor.

Nr.crt Denumire serviciu Preţ
1 CONSULTATIE DE CONTROL 120 RON
2 CONSULTATIE SI EKG 140 RON
3 CONSULTATIE, EKG, ECOCORD 280 RON