Obstetrică-ginecologie

Ginecologia este specialitatea medicală ce se ocupă cu diagnosticarea şi tratarea bolilor ce afectează sistemul genital feminin. Patogenia ginecologică este una extrem de extinsă cuprinzând bolile de la nivelul organelor genilate interne (uter, ovar, trompe uterine, vagin) a organului genital extern (vulva) dar şi a glandelor anexe precum glandele mamare.

Pentru a avea grijă de sănătatea dumneavoastră este impetuos să efectuaţi un control ginecologic de două ori pe an, pentru a preîntâmpina unele probleme ce pot avea o evoluţie gravă. De asemenea, dacă aveţi tulburări de ciclu menstrual, dureri mamare, scurgeri abundente şi urât mirositoare, trebuie să vă adresaţi unui ginecolog.

Totodata, atunci când aveţi nevoie de un sfat legat de probleme sexuale, contracepţie, avort sau dacă doriţi să rămâneţi însărcinată, medicul ginecolog vă poate oferi toate informaţiile necesare.

Nu uitaţi că o minoră răceala a organelor interne netratată corespunzător poate să ducă la infertilitate. Bolile transmisibile sexual, pot fi uşor stopate sau tratate cu ajutorul unui tratament medicamentos.

Ginecologia foloseşte o serie largă de investigaţii diagnostice pentru stabilirea unui diagnostic corect: analize de laborator, histerosalpingografie, ecografie endovaginală şi abdominală, colposcopie, tomografie computerizată abdominală şi rezonanţă magnetică abdominală. Examenul citologic vaginal şi mamografia sunt examenele de bază în screeningul cancerului de col şi cancerului mamar, cele mai frecvente cancere din rândul populaţiei feminine.

Obstetrica reprezintă specialitatea medicală ce se ocupă cu naşterea respectiv ramura medicinei sau a chirurgiei care se ocupa cu fiziologia  şi patologia sarcinii şi a naşterii, precum şi cu asistenţa în timpul naşterii şi în perioada de lăuzie (lăuza este o femeie care se află în primele 6-8 săptămâni după o naştere).

Serviciile de obstetrică cuprind diagnosticarea sarcinii şi monitorizarea clinică, de laborator şi ecografică a sarcinii, investigarea cauzelor de infertilitate şi depistarea la timp a anomaliilor cromozomiale. În această direcţie, în centru se pot efectua analize de laborator specifice (Fertilitate şi Determinări hormonale, Bacteriologie şi Serologie antibacteriană, Virusologie şi Serologie antivirală) şi investigaţii ecografice de ovulaţie şi de sarcină.

O dată ce o sarcină este confirmată, consultația obstetricală (control ginecologic specific femeii gravide) este prima investigație pe care o mămică trebuie să o facă, pentru o primă evaluare și pentru recomandarea setului de analize și investigații de pe perioada sarcinii.

Nr.crt Denumire serviciu Preţ
1 Consultatie mamara 120 RON
2 Consult ginecologic anual – HALICIU ANA-MARIA 400 RON
3 Consult ginecologic anual – POPOVICI DIANA 400 RON
4 Consultatie de control medic primar – HALICIU ANA-MARIA 70 RON
5 Consultatie de control medic primar – POPOVICI DIANA 70 RON
6 Consultatie initiala medic primar – HALICIU ANA-MARIA 120 RON
7 Consultatie initiala medic primar – POPOVICI DIANA 120 RON
8 Consultatie rechemare in cadrul consultatiei initiale – POPOVICI DIANA 15 RON
9 Ecografie endovaginala – HALICIU ANA-MARIA 135 RON
10 Ecografie endovaginala – POPOVICI DIANA 135 RON
11 Ecografie ginecologie, vezica urinara, uter, anexe – POPOVICI DIANA 135 RON
12 Ecografie ginecologie, vezica urinara, uter, anexe – HALICIU ANA-MARIA 135 RON
13 Ecografie mamara bilaterala – HALICIU ANA-MARIA 120 RON
14 Ecografie pelvis – HALICIU ANA-MARIA 135 RON
15 Ecografie pelvis – POPOVICI DIANA 135 RON
16 Ecografie transvaginala trim I,II,III sarcina- HALICIU ANA-MARIA 165 RON
17 Ecografie transvaginala trim I,II,III sarcina- POPOVICI DIANA 165 RON
18 Extragere sterilet – HALICIU ANA-MARIA 150 RON
19 Extragere sterilet – POPOVICI DIANA 150 RON
20 Interpretare rezultat si reteta – POPOVICI DIANA 70 RON
21 Montare pesar 150 RON
22 Montare sterilet (fara DIU) – HALICIU ANA-MARIA 200 RON
23 Montare sterilet (fara DIU) – POPOVICI DIANA 200 RON
24 Recoltare cultura secretie – POPOVICI DIANA 20 RON
25 Recoltare lama din scurgere mamelonara – POPOVICI DIANA 25 RON
26 Recoltare lama secretie – POPOVICI DIANA 10 RON