13
iun.

Tine cancerul mamar la distanta printr-o dieta corespunzatoare

Cancerul mamar este unul dintre cele mai mari pericole la care femeile sunt expuse. Statisticile arata ca una din opt femei face cancer mamar la un moment dat in viata. Din pacate, cauzele cancerului mamar nu sunt pe deplin intelese. Practic, este dificil de spus de ce o femeie poate dezvolta cancer mamar iar o alta nu.

Anumiti factori de risc, pot schimba probabilitatea ca cineva sa dezvolte cancer mamar. Exista anumiti factori in privinta carora nu se poate face nimic, insa alti factori pot fi schimbati.

Dupa cum bine stim, alimentatia joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste sanatatea organismului, iar cercetatorii confirma acest lucru si sustin ca adoptarea unui regim alimentar in care sunt incluse alimente specifice dietei mediteraneene poate reduce riscul de aparitie a cancerului la san cu nu mai putin de 40%.

Studiul efectuat a fost unul amplu care a tinut aproximativ 20 de ani si a monitorizat atent 62.000 de femei. Specialistii au demonstrat astfel o legatura intre tipul de dieta adoptata de reprezentantele sexului frumos si riscul de aparitie a cancerului la san.

Dupa cum spuneam si in randurile de mai sus, femeile participante la studiu care au adoptat o dieta cat mai apropiata de cea mediteraneeana, bogata in proteine de origine vegetala, peste si ulei de masline, au prezentat un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a unui tip de cancer cu ER negativ. Acest tip de cancer, nefiind stimulat de nivelul de estrogen, este mult mai dificil de tratat decat tipurile de cancer sensibile la hormoni si se dovedeste adesea ca fiind fatal.

Un aspect important pe care specialistii l-au scos in evidenta, este legat de faptul ca, aceasta dieta care reduce semnificativ riscul de aparitie a cancerului, nu trebuie sa fie asociata, mai deloc, cu alcoolul.